Denní rychlovka: Rychlá brokolicová pánev s česnekem a parmezánem

Denní rychlovka: Rychlá brokolicová pánev s česnekem a parmezánem

Ingredience:

  • 1 velká brokolice (rozdělená na růžičky)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 50g nastrouhaného parmezánu
  • 1 citron (šťáva a kůra)
  • sůl, pepř
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup:

  1. Brokolici krátce povaříme ve vroucí osolené vodě asi 3-4 minuty, poté ji scedíme a přemístíme do mísy s ledovou vodou, aby si zachovala barvu. Poté opět scedíme.
  2. V pánvi rozehřejeme olivový olej na středním plameni. Přidáme nasekaný česnek a krátce osmahneme, až začne vonět.
  3. Přidáme brokolici a restujeme 5-7 minut, dokud nezačne zlátnout.
  4. Přidáme citronovou šťávu a kůru, promícháme a krátce prohřejeme.
  5. Posypeme nastrouhaným parmezánem, dochutíme solí a pepřem.
  6. Servírujeme s čerstvou petrželkou.

Podávání:

Podáváme jako přílohu k masu nebo jako samostatné jídlo s křupavým chlebem.

Tip:

Pro extra chuť můžete přidat sušená rajčata nebo pár kousků opečené slaniny.

Jste stále hladoví?

Dopřejte si další porci dobrodružství!