Ingredience:
- 1 velká brokolice (rozdělená na růžičky)
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 50g nastrouhaného parmezánu
- 1 citron (šťáva a kůra)
- sůl, pepř
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup:
- Brokolici krátce povaříme ve vroucí osolené vodě asi 3-4 minuty, poté ji scedíme a přemístíme do mísy s ledovou vodou, aby si zachovala barvu. Poté opět scedíme.
- V pánvi rozehřejeme olivový olej na středním plameni. Přidáme nasekaný česnek a krátce osmahneme, až začne vonět.
- Přidáme brokolici a restujeme 5-7 minut, dokud nezačne zlátnout.
- Přidáme citronovou šťávu a kůru, promícháme a krátce prohřejeme.
- Posypeme nastrouhaným parmezánem, dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme s čerstvou petrželkou.
Podávání:
Podáváme jako přílohu k masu nebo jako samostatné jídlo s křupavým chlebem.
Tip:
Pro extra chuť můžete přidat sušená rajčata nebo pár kousků opečené slaniny.
Zkonzumovalo poutníků: 137