Ingredience:
- 4 kuřecí prsa (cca 600-800g)
- 2 větší cibule
- 4 lžíce medu
- 4 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce oleje
- sůl, pepř
Postup:
- Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky o tloušťce asi 1 cm. Osolíme a opepříme je z obou stran.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenčí půlměsíčky.
- V misce smícháme med a hořčici.
- V pánvi rozehřejeme olej na středním plameni. Přidáme cibuli a restujeme za občasného míchání 5-7 minut do zlatova.
- Přidáme kuřecí plátky a opékáme je z obou stran asi 2-3 minuty.
- Přelijeme směsí medu a hořčice, promícháme a dusíme pod pokličkou dalších 5-7 minut, až jsou kuřecí prsa propečená. Občas promícháme.
- Podle chuti dosolíme a dopepříme.
Podávání:
Podáváme nejlépe s rýží nebo bramborem. Jako přílohu lze přidat i dušenou zeleninu.
Tip:
Množství medu a hořčice lze upravit podle chuti. Pro pikantní verzi lze přidat i trochu chilli.
Zkonzumovalo poutníků: 103