Ingredience:
- 250g těstovin (např. penne nebo farfalle)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka krájených rajčat (400g)
- 100g čerstvého baby špenátu
- 50g nastrouhaného parmezánu
- sůl, pepř
- čerstvá bazalka na ozdobu
Postup:
- Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě do al dente. Scedíme a odložíme stranou.
- V pánvi rozehřejeme olivový olej na středním plameni. Přidáme nasekaný česnek a krátce osmahneme, až začne vonět.
- Přidáme krájená rajčata a dusíme 5 minut.
- Přidáme špenát a mícháme, dokud nezvadne.
- Vmícháme uvařené těstoviny a nastrouhaný parmezán. Dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme s čerstvou bazalkou a případně dalším parmezánem.
Podávání:
Podáváme horké, ideálně s křupavým chlebem nebo salátem.
Tip:
Pro extra chuť můžete přidat pár sušených rajčat nebo černé olivy.
Zkonzumovalo poutníků: 90