Denní rychlovka: Cizrnový hummus s pita chlebem a zeleninou

Hledáte zdravou a chutnou svačinu nebo lehké jídlo? Vyzkoušejte náš recept na cizrnový hummus s pita chlebem a zeleninou. Hummus je výborný zdroj bílkovin a vlákniny a je snadný a rychlý na přípravu.

Ingredience:

  • 1 plechovka cizrny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 citronová šťáva
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky tahini (sezamová pasta)
  • sůl
  • pepř
  • pita chléb
  • zelenina (mrkev, okurka, paprika)

Postup:

  1. Cizrnu sceďte a propláchněte.
  2. V mixéru rozmixujte cizrnu, olivový olej, citronovou šťávu, česnek, tahini, sůl a pepř dohladka.
  3. Hummus podávejte s pita chlebem a nakrájenou zeleninou.

Tipy:

  • Do hummusu můžete přidat i další ingredience, například olivy, bylinky nebo koření.
  • Místo pita chleba můžete hummus podávat s krekry, tortillami nebo zeleninovými tyčinkami.
  • Hummus můžete také použít jako pomazánku na chleba nebo sendviče.

Dobrou chuť!

Jste stále hladoví?

Dopřejte si další porci dobrodružství!

Monumentální pohled na velkou vafli, která dominuje jak modernímu, tak historickému prostředí. Vafle je umístěna uprostřed s krásnou zlatavou, křupavou texturou. Na jedné straně jsou vidět historické prvky jako starověké řecké sloupy, středověké hrady a tradiční evropské domy. Na druhé straně se tyčí moderní mrakodrapy, městská krajina a současná architektura. Pozadí spojuje starý a nový svět, čímž ukazuje vafli jako nadčasovou kulinářskou ikonu. Teplé osvětlení a dramatická obloha doplňují scénu.

Historie vaflí: Kulinární dobrodružství napříč staletími 🧇🌍

Vítejte, milí kulinární poutníci, na vzrušující cestě historií jednoho z nejoblíbenějších a nejvšestrannějších pokrmů – vaflí! 🎉 Od jejich skromných počátků až po současné nekonečné variace, vafle si podmanily srdce a chuťové buňky lidí po celém světě. Pojďme se společně vydat na dobrodružnou výpravu do minulosti a odhalit tajemství tohoto lahodného pokrmu. 🔍📜

mňam >>>
Fotografie širokoúhlé ilustrace sýra Époisses de Bourgogne na dřevěném stole za západu slunce. Sýr má krémovou barvu s viditelnými dírkami a je umístěn na kruhové podložce. Vedle něj jsou zelené bylinky a pár bobulí, s rozmazaným venkovským pozadím.

ÉPOISSES DE BOURGOGNE – ZAKÁZANÝ POKLAD Z BURGUNDSKA?

Vydejte se s námi do Burgundska za sýrem, který je tak aromatický, že byl vykázán z pařížské dopravy. Époisses de Bourgogne je krémový, pikantní a nezapomenutelný zážitek pro odvážné gurmány. Objevte jeho klášterní historii, chuť omývanou pálenkou Marc de Bourgogne a troufněte si i na domácí výrobu!

mňam >>>

Africká kuchyně: Pestrá mozaika chutí a kultur 🌍🍲

Vítejte na kulinárním dobrodružství v kolébce lidské populace! 🌍🍴 Dnes se ponoříme do světa africké kuchyně, místa nekonečné rozmanitosti a chutí, které v sobě odráží bohatou kulturu a historii tohoto obrovského kontinentu. 🎉 Od pikantních severoafrických tajinů až po sladké plantainy západní Afriky, od grilovaných dobrot východní Afriky až po aromatické bobotie z jihu kontinentu – každý kout Afriky nabízí něco neodolatelně jedinečného. 🍲🥘 Připravte se na cestu, na které objevíme nespočet pokrmů, jež rozproudí vaše chuťové buňky a poskytnou vám nádherný vhled do bohatých a pestrých afrických kulinářských tradic. Tak pojďme na to! 🚀🌟

mňam >>>