Denní rychlovka: Omeleta se špenátem a sýrem feta

Hledáte lehké a zdravé jídlo plné chuti? Zkuste omeletu se špenátem a sýrem feta. Je to rychlá a snadná varianta, která je ideální pro svačinu, lehkou večeři nebo i rychlou snídani.

Ingredience:

  • 2 vejce
  • 50 g mraženého špenátu
  • 50 g sýra feta
  • 1/2 cibule
  • 1 lžička olivového oleje
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Cibuli nakrájejte na kostičky a zpěňte na olivovém oleji.
  2. Přidejte špenát a nechte ho podusit, dokud se nerozpustí. Dochuťte solí a pepřem.
  3. Vejce rozšlehejte v misce.
  4. Do pánve s cibulí a špenátem nalijte vejce a omeletu smažte z obou stran, dokud není hotová.
  5. Omeletu posypte sýrem feta a překlopte ji napůl.
  6. Omeletu servírujte teplou.

Tipy:

  • Do omelety můžete přidat i další ingredience, například rajčata, papriku, houby nebo slaninu.
  • Místo sýra feta můžete použít jiný sýr, například mozzarella, ricotta nebo parmazán.
  • Omeletu můžete dochutit bylinkami, například petrželkou, bazalkou nebo oregano.

Dobrou chuť!

Jste stále hladoví?

Dopřejte si další porci dobrodružství!

Fotografie širokoúhlé ilustrace sýra Époisses de Bourgogne na dřevěném stole za západu slunce. Sýr má krémovou barvu s viditelnými dírkami a je umístěn na kruhové podložce. Vedle něj jsou zelené bylinky a pár bobulí, s rozmazaným venkovským pozadím.

ÉPOISSES DE BOURGOGNE – ZAKÁZANÝ POKLAD Z BURGUNDSKA?

Vydejte se s námi do Burgundska za sýrem, který je tak aromatický, že byl vykázán z pařížské dopravy. Époisses de Bourgogne je krémový, pikantní a nezapomenutelný zážitek pro odvážné gurmány. Objevte jeho klášterní historii, chuť omývanou pálenkou Marc de Bourgogne a troufněte si i na domácí výrobu!

mňam >>>
Trapistický sýr Mont des Cats na dřevěné desce v klášteře ve francouzských Flandrech, s mnichem v pozadí a tradičními sýředelskými nástroji.

MONT DES CATS: SAMETOVÉ POHLAZENÍ Z FRANCIE

Objevte kouzlo trapistického sýra Mont des Cats! Tento poloměkký sýr s omývanou kůrou, vyráběný pod dohledem mnichů v opatství Sainte-Marie-du-Mont-des-Cats, okouzluje svou krémovou texturou a jemnou, mléčnou chutí s oříškovými tóny. Zraje 4–6 týdnů ve vlhkých sklepech a dokonale se páruje s trapistickým pivem nebo lehkým červeným vínem. Přečtěte si příběh o víře, tradici a chuti, která pohladí duši.

mňam >>>