Denní rychlovka: Kuřecí řízky s bramborovou kaší a hráškem

Máte chuť na klasické a poctivé jídlo? Vyzkoušejte náš recept na kuřecí řízky s bramborovou kaší a hráškem. Jedná se o jednoduché a chutné jídlo, které zvládne každý a zaručeně potěší celou rodinu.

Ingredience:

  • 2 kuřecí prsa
  • hladká mouka
  • vejce
  • strouhanka
  • olej na smažení
  • sůl
  • pepř

Na bramborovou kaši:

  • 1 kg brambor
  • 250 ml mléka
  • 100 g másla
  • sůl
  • muškátový oříšek

Na hrášek:

  • 200 g mraženého hrášku
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Kuřecí prsa nakrájejte na plátky, osolte a opepřete.
  2. Plátky masa obalte v mouce, vejci a strouhance.
  3. V pánvi rozehřejte olej a řízky smažte dozlatova.
  4. Brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě doměkka.
  5. Uvařené brambory slijte a rozšťouchejte s mlékem a máslem. Dochuťte solí a muškátovým oříškem.
  6. Hrášek propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
  7. V hrnci rozpusťte máslo, přidejte hrášek a poduste doměkka. Dochuťte solí a pepřem.

Servírování:

Na talíř naservírujte kuřecí řízek, bramborovou kaši a hrášek.

Tipy:

  • Do bramborové kaše můžete přidat i další ingredience, například na kostičky nakrájenou zeleninu, sýr nebo slaninu.
  • Místo hrášku můžete použít jinou zeleninu, například brokolici, květák nebo mrkev.
  • Kuřecí řízky můžete potřít marinádou podle chuti.

Dobrou chuť!

Jste stále hladoví?

Dopřejte si další porci dobrodružství!

Monumentální pohled na velkou vafli, která dominuje jak modernímu, tak historickému prostředí. Vafle je umístěna uprostřed s krásnou zlatavou, křupavou texturou. Na jedné straně jsou vidět historické prvky jako starověké řecké sloupy, středověké hrady a tradiční evropské domy. Na druhé straně se tyčí moderní mrakodrapy, městská krajina a současná architektura. Pozadí spojuje starý a nový svět, čímž ukazuje vafli jako nadčasovou kulinářskou ikonu. Teplé osvětlení a dramatická obloha doplňují scénu.

Historie vaflí: Kulinární dobrodružství napříč staletími 🧇🌍

Vítejte, milí kulinární poutníci, na vzrušující cestě historií jednoho z nejoblíbenějších a nejvšestrannějších pokrmů – vaflí! 🎉 Od jejich skromných počátků až po současné nekonečné variace, vafle si podmanily srdce a chuťové buňky lidí po celém světě. Pojďme se společně vydat na dobrodružnou výpravu do minulosti a odhalit tajemství tohoto lahodného pokrmu. 🔍📜

mňam >>>

Egyptská kuchyně: Pocta chutím faraonů 🇪🇬🥘😋

Připojte se k nám na fascinující gastronomické cestě do srdce Egypta! 🇪🇬🍲 V našem dnešním článku prozkoumáme pestrý a aromatický svět egyptské kuchyně, kde se snoubí dědictví faraonů s moderními chutěmi. 😋 Od sytých ful medames, přes pikantní taamije, až po sladké lákadlo umm ali a osvěžující karkadé, připravte se na cestu plnou chutí, které vás ohromí svou rozmanitostí a bohatostí. Egyptská kuchyně je symbolem tradice, kultury a neopakovatelných chuťových zážitků. Pojďte s námi objevit, proč je egyptská kuchyně tak milovaná po celém světě! 🌍🥘🌶️ Dobrou chuť!

mňam >>>
Fotografie širokoúhlé ilustrace sýra Époisses de Bourgogne na dřevěném stole za západu slunce. Sýr má krémovou barvu s viditelnými dírkami a je umístěn na kruhové podložce. Vedle něj jsou zelené bylinky a pár bobulí, s rozmazaným venkovským pozadím.

ÉPOISSES DE BOURGOGNE – ZAKÁZANÝ POKLAD Z BURGUNDSKA?

Vydejte se s námi do Burgundska za sýrem, který je tak aromatický, že byl vykázán z pařížské dopravy. Époisses de Bourgogne je krémový, pikantní a nezapomenutelný zážitek pro odvážné gurmány. Objevte jeho klášterní historii, chuť omývanou pálenkou Marc de Bourgogne a troufněte si i na domácí výrobu!

mňam >>>