Denní rychlovka: Pikantní těstovinový salát s kuřecím masem

Toužíte po studeném a osvěžujícím obědu či večeři? Vyzkoušejte tento pikantní těstovinový salát s kuřecím masem. Skvěle chutná a díky své jednoduchosti se stane oblíbenou rychlovkou.

Ingredience:

  • 300 g těstovin (kolínka, vřetena, apod.)
  • 250 g grilovaného nebo pečeného kuřecího masa (může být i z rožně)
  • 1 červená paprika
  • 1/2 okurky
  • 100 g cherry rajčátek
  • 50 g černých oliv
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky chilli (nebo dle chuti)
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Uvařte těstoviny dle návodu na obalu, propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
  2. Kuřecí maso natrhejte nebo nakrájejte na drobné kousky.
  3. Papriku, okurku a cherry rajčátka nakrájejte na kostičky. Olivy překrojte na půlky.
  4. V míse smíchejte těstoviny, kuřecí maso, zeleninu a olivy.
  5. V mističce prošlehejte olivový olej, citronovou šťávu, chilli, sůl a pepř. Zálivku nalijte do mísy se salátem a důkladně promíchejte.

Tipy:

  • Přidat můžete jakékoliv oblíbené ingredience – kukuřici, hrášek, nakládané kapie, sušená rajčata, sýr feta.
  • Pokud milujete pikantní jídla, nebojte se přidat čerstvé chilli.
  • Salát je nejlepší vychlazený. Ideální je připravit si ho alespoň hodinu dopředu, aby se chutě rozležely.

Dobrou chuť!

Jste stále hladoví?

Dopřejte si další porci dobrodružství!

Podávaný pokrm Sukuma Wiki na talíři, živě zelená dušená kapusta jako příloha, doprovázená miskou s Ugali, vše na rustikálním dřevěném pozadí, což zdůrazňuje tradiční a domácí povahu tohoto oblíbeného východoafrického jídla.

Sukuma Wiki: Dušené Listy Kapusty, Které Vás Pohladí po Duši 🌿🥘

Objevte kouzlo Sukuma Wiki 🌿, tradičního afrického pokrmu z dušených listů kapusty, který je nejen výživný, ale i neobyčejně chutný 😋. Tento jednoduchý recept, hluboce zakořeněný v africké kuchyni 🍲, představuje základní pokrm pro mnohé domácnosti v Keni a celé východní Africe. Přečtěte si o tom, jak tento pokrm připravit, a jak může přinést kousek afrického tepla do vaší kuchyně ❤️. Sukuma Wiki – pokrm, který vás nejen nasytí, ale i pohladí po duši.

mňam >>>
Fotografie širokoúhlé ilustrace sýra Époisses de Bourgogne na dřevěném stole za západu slunce. Sýr má krémovou barvu s viditelnými dírkami a je umístěn na kruhové podložce. Vedle něj jsou zelené bylinky a pár bobulí, s rozmazaným venkovským pozadím.

ÉPOISSES DE BOURGOGNE – ZAKÁZANÝ POKLAD Z BURGUNDSKA?

Vydejte se s námi do Burgundska za sýrem, který je tak aromatický, že byl vykázán z pařížské dopravy. Époisses de Bourgogne je krémový, pikantní a nezapomenutelný zážitek pro odvážné gurmány. Objevte jeho klášterní historii, chuť omývanou pálenkou Marc de Bourgogne a troufněte si i na domácí výrobu!

mňam >>>
Širokoúhlá fotografie zobrazuje cibuli jako výraznou superhrdinskou postavu, stojící sebejistě u stolu. Scéna kreativně kombinuje prvky starověkého Egypta na jedné straně a moderní kuchyň na druhé, což zdůrazňuje nadčasovou hodnotu cibule. Superhrdina cibule, oblečená v hrdinském kostýmu, je středobodem, symbolizující její silný dopad v průběhu historie a kulinářském umění.

Cibule: Pláč, Chuť a Tajemství Kuchyně

Vítejte na další kulinářské expedici, kde se tentokrát ponoříme do fascinujícího světa cibule! 🌍🧅 Připojte se k nám, abychom prozkoumali pradávnou historii této všestranné zeleniny, která se rozšířila do kuchyní po celém světě.

Zjistíme, proč nám cibule při krájení tak často způsobuje slzavé oči, a prozkoumáme vědecký základ tohoto běžného jevu. 🥲🔬 A to není vše – budeme se také věnovat neocenitelným zdravotním benefitům cibule, které ji činí nejen chutnou, ale také prospěšnou pro naše tělo. 🌱💪

Takže si připravte nože a utěrky (kvůli slzám!) a vydejme se společně na objevnou cestu, na které si cibuli nejen zamilujeme, ale také pochopíme její klíčový význam v kulinářském i zdravotním světě.

mňam >>>